Uiteraard heb ik dit praktische handboek van Kees Klomp gelezen. Maar ik heb er nog geen tekst over geschreven die ik hier kan plaatsen. Ongetwijfeld komt die op enig moment nog, want voor mij nieuwe boek over identiteitsmarketing kan ik niet om dit boek heen. Kees Klomp heeft de betekeniseconomie in Nederland bekend gemaakt bij het grote publiek door de succesvolle Tegenlichtuitzending Rendement van Geluk uit 2016. Deze uitzending is hier op mijn website te vinden. Bovenstaand boek brengt de betekeniseconomie in praktijk. Hieronder vind je de begeleidende tekst zoals die op de site van de uitgever Business Contact is verschenen

Maatschappelijke toegevoegde waarde is de belangrijkste pilaar onder florerende bedrijven. Duurzaamheid en MVO zijn daarvan slechts het begin. We hebben het hier over wérkelijke, aantoonbare waarde, voor het leven van klanten, medewerkers en andere betrokkenen, kortom, voor de maatschappij in brede zin. Welkom in de betekeniseconomie! Kees Klomp, Stefan Wobben en Jesse Kleijer schreven een handleiding om te ondernemen in de betekeniseconomie. De methode bestaat uit vijf fasen die samen een concrete actielijst vormen voor het bouwen van een betekenisvolle bedrijfsvoering. Hun aanpak begint bij de beweegredenen van de ondernemer als mens, en voert via de binnenkant van het bedrijf, het merk en de marketingactiviteiten naar een positieve impact op de maatschappij, wat op zijn beurt weer lucratief is voor de onderneming.

Recent verscheen een interview met Kees in Intermediair. Klik op de afbeelding hieronder om het te openen.

Samen voor de betekeniseconomie

Ik ken Kees al vanaf 2009 en al die tijd hebben we beiden op onze eigen wijze aan de realisatie van de betekeniseconomie gewerkt. Zoals je hier kunt lezen, heeft dat in mijn geval geleid tot de oprichting van de Stichting Betekeniseconomie in Twente en het opstellen van het Handvest voor de Betekeniseconomie. Kees bleek daarover zo enthousiast dat hij toegezegd heeft om de Betekeniseconomie in Drenthe te initiëren op basis van het handvest en de wijze waarop we dat in Twente opgezet hebben. Onderaan deze pagina vind je het filmpje dat we van dit heugelijke moment gemaakt hebben.

Kees Klomp over de betekeniseconomie deel 1 (10:49 minuten)

Kees Klomp over de betekeniseconomie deel 2 (11:25 minuten)

De betekeniseconomie Twente meets de betekeniseconomie Drenthe