De Westerkim

De droom: Welkom Thuis

Onderstaande tekst komt van de website van de Westerkim.
Veel zorg is vervreemd van de mensen om wie het gaat. Mensen die eigenlijk het meeste gebaat zijn bij een zo natuurlijk mogelijk omgeving. Voor ons is dat de warmte en veiligheid van het gezin. Daarom willen wij als de Westerkim voor onze bewoners, medewerkers en iedereen die met ons te maken heeft, de kracht van het gezin handen en voeten geven.
Een gezin met passie
Onze passie gaat verder dan zorg. Veel verder. In een wereld die gericht is op rendement en denken in beperkingen, gaan wij dagelijks uit van de kracht van mensen, hun mogelijkheden en hun talenten. Laten wij mensen ervaren hoe sterk het is deel uit te maken van een uniek gezin. Bij de Westerkim ben je (opnieuw) thuis.
Een gezin met perspectief
Wanneer mensen in aanraking komen met de Westerkim, zullen ze een nieuw perspectief ervaren. Een vooruitzicht op een bijzondere ontmoeting. Met wie? Met een bijzonder gezin. En met de Vader van ons gezin
Dit willen we betekenen
Voor bewoners, cliënten, medewerkers, familie en vrijwilligers: mensen kiezen voor de Westerkim omdat ze direct onderdeel van ons gezin worden. Ze kiezen niet voor een instelling, want dat zijn wij niet. We laten mensen ervaren dat de Westerkim als gezin gelooft in de Hemelse Vader. Door deze Vader (nog beter) te leren kennen, wordt het leven in dit gezin compleet. We gunnen het iedereen – en de bewoners in het bijzonder – dat deze Vader bij het einde van ons leven zal zeggen: “Welkom Thuis!”
Voor Hoogeveen: elk gezin dat een beroep doet op onze dienstverlening willen we laten ervaren hoe mooi het is om onderdeel uit te maken van de Westerkim. We brengen onze gezinswaarden naar de hulpvragende gezinnen of alleenstaanden toe. Bijvoorbeeld door thuiszorg. We willen op deze wijze bijdragen aan het herstel van gezinswaarden in Hoogeveen.
Thuiskomen is: ontmoeten wie je liefhebt
Bij de Westerkim betekent thuiskomen: gekend zijn. U bent niet zomaar een mens, of een cliënt. Wij beschouwen u als onze eigen familie. Wij willen voor u zorgen, zoals we dat ook zouden doen voor onze eigen vader en moeder. Dat bekent dat we liefdevol en met merkbaar respect met u omgaan. En ook met elkaar als medewerkers overigens. Het betekent ook dat u niet bij ons komt wonen, maar dat wij bij u (of voor u) komen werken. U bent thuis, daar gaat het om.

De werkelijkheid: Welkom Thuis

Neem eens een kijkje op de website van de Westerkim. Of beter, ga er eens langs en ervaar zelf hoe Welkom Thuis werkt. Kijk rond in het Welkom Thuis Huis, een vleugel van de Westerkim die helemaal vanuit identiteit is ingericht. Spreek met zorgmanager Karola Blijie bij wie Welkom Thuis in de genen zit, net als bij vele van haar collega’s. Ontmoet Febo Emmelkamp en vraag hem wat Welkom Thuis voor hem heeft betekend als eindverantwoordelijke bestuurder van de Westerkim. En het allerbelangrijkste: maak een praatje met de bewoners en ontdek wat de Westerkim voor hen betekent.

Voor de Westerkim begon identiteitsmarketing in 2012 met het ontdekken van hun identiteit en de verwoording en verbeelding ervan in onderstaand identtieitsbewijs. Het was een proces van vallen en opstaan, soms heftig en confronterend, maar steeds opnieuw bleek Welkom Thuis mensen uiteindelijk toch bij elkaar te brengen. Niet zo gek, aangezien het gaat om datgene wat de mensen van de Westerkim ten diepste bezighoudt.

Meer over Welkom Thuis

Deze animatie maakt duidelijk wat de Westerkim verstaat onder Welkom Thuis.

Vertellen over Welkom Thuis

De identiteit van de Westerkim komt overal terug, dus ook en niet in de laatste plaats in de communicatie naar buiten. Hieronder zie je een advertentie die eind 2015 verscheen.